Veganistisch eten: ‘Met zo veel inspiratie denk je niet meer in vlees, kaas of room’

Het is de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Veganistisch eten kan best lastig zijn. Nina Nijenhuis houdt het goed vol dankzij haar inspiratiebronnen.

Nina (27): ‘Mijn zusje Maud en ik woonden allebei nog thuis toen zij veganistisch ging koken. Ik at al vegetarisch en ging na twee jaar ook geleidelijk over. Mijn ouders vonden het prima, zij houden niet van koken en mijn zus en ik wel. Als je zelf de regie neemt, is consequent zijn veel makkelijker. Goed voorbereid de deur uitgaan helpt ook.”

Voorbereiding

“Ik heb bijna altijd iets plantaardigs bij me – bananenbrood, fruit, noten, repen –, meestal zelfgemaakt maar ook kant-en-klaar. Inmiddels woon ik op mezelf in Utrecht en heb ik me verder in de plantaardige keuken verdiept. Ik kijk bijvoorbeeld veel YouTube-filmpjes over voeding zonder dierlijke producten, ik volg mensen als The Happy Pear en Max La Manna en ik heb recepten­-apps zoals die van Deliciously Ella. Met zo veel inspiratie voor veganistisch eten denk je op een gegeven moment niet meer in vlees, kaas of room.”

Meer lezen

Tekst Beanca de Goede  Fotografie Conscious Design/Unsplash.com
Gepubliceerd op 18 november 2021, laatst bewerkt op 29 februari 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN