Bewegende illustraties

De illustraties van Marloes de Vries en Bodil Jane zijn te bewonderen in ons Tekenboek. Bodil leert je hoe je randjes kunt tekenen en Marloes geeft een tekentip en tekent zichzelf in de ‘Selfie Gallery’. Op ons blog delen ze in dag 1 van onze tekenweek allebei een animatie.

Marloes de Vries: “Op de kunstacademie deed ik veel verschillende dingen, vooral grafisch ontwerp en film. Ik ben dan ook nogal gek op bewegend beeld en verhalende tekeningen. Sinds een tijdje probeer ik wat dingen uit met animatie en ik merk dat ik het erg leuk vind en ook een toevoeging aan mijn illustraties. Is het moeilijk? Nee, maar je moet wel heeeeeeeel veel geduld hebben. Bij de animaties die ik maak, werk ik plaatje voor plaatje, wat betekent dat je 25 plaatjes voor 1 seconde nodig hebt. Daarom zijn mijn animaties nu nog heel simpel, maar ik hoop steeds meer te leren.”

 


Bodil Jane: “Ik ben met name geinteresseerd in gif’s, dat zijn hele korte animaties van maar een paar beelden die loopen. Dus daar is veel minder geduld voor nodig dan bij Marloes. Ik ben geen geduldig persoon, dus ik word erg gelukkig van snel resultaat. Op school heb ik wel animatieles gehad, maar dat is zo’n lang en ingewikkeld proces. En ook best wel moeilijk! Daarom zijn gif’s de ultieme uitkomst. Ze loopen gewoon eeuwig door en als je een grappig onderwerp kiest, zijn ze al heel leuk en grappig. Deze fotogifs heb ik gemaakt met de app Instant, een hilarische app waarbij je een paar seconden filmt en dat wordt omgezet in een gif die je weer kunt versturen naar vrienden. Ik maakte er zoveel, dat ik besloot om ook getekende versies te maken. Autobiografische dus :-)”

Het Flow Tekenboek ligt nu in de winkel en is ook te bestellen via onze webshop.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN