Zo maak je zelf een paasbrood voor tijdens de brunch

paasbrood

Ga je met Pasen ook heerlijk lang aan tafel om samen te brunchen? Het paasbrood kan dan niet ontbreken. Zo bak je er zelf een.

De supermarkten liggen al een paar weken (het lijkt elk jaar wel vroeger) vol met paaseieren, -stollen en matses. Maar je kunt ook zelf in de keuken aan de slag gaan. We zochten een aantal recepten voor een paasbrood voor je uit.

Voor iedereen een paasstol

Klein maar fijn: deze paasbroodjes van Laura’s Bakery. Het is even een werk, maar het resultaat is een grote schaal vol kleine paasstollen. Je kunt het recept hier bekijken.

Gluten- en lactosevrij paasbrood

Dit brood is helemaal plantaardig. Handig als je een allergie hebt, maar ook als je gewoon liever geen melkproducten of gluten wilt eten. En fijn wanneer je niet zo veel tijd hebt: in een uur staat deze paasstol al op tafel (volgens de site zelfs met een schone keuken). Het recept kun je bekijken op de site van Marike Bol.

Paasbrood met een twist

Jumbo kiest voor een variant van het paasbrood. Het doet een beetje denken aan breekbrood. En door het witte glazuur ook aan een kaneelbroodje. Maar het is toch echt een paasbrood met abrikozen en rozijnen. Ze zien er in elk geval heerlijk uit. Je kunt het recept op de site van Jumbo bekijken.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Maddi Bazzocco/Unsplash.com
Gepubliceerd op 1 april 2021, laatst bewerkt op 25 maart 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN