Workshop Allison Cole

Voor het Paper Event van Flow op 9 oktober in de Barnes & Noble-winkel in New York werken we samen met Allison Cole.  Zij zal een paper craft workshop geven, waarbij je zelf patronen kunt maken. Mocht je toevallig in de buurt zijn, dan kun je gezellig aan komen waaien, want het Paper Event is gratis. 

We leerden Allison kennen omdat ze onderdeel is van de Lilla Rogers Studio waar we vaak mee samenwerken en waar nog veel meer leuke illustratoren bij horen (zoals Suzy Ultman en Carolyn Gavin). Allison deelt onze liefde voor papier en naast haar illustratiewerk vindt ze het ook leuk om haar ervaringen door te geven aan anderen. Ze geeft les op de kunstacademie en verzorgt vaker workshops. 

Op haar blog vertelt Allison dat ze haar dagen illustrerend doorbrengt in een kleine bungalow in Rhode Island. Waar ze tekent en prints maakt. Ze woont er samen met haar man, zoontje en twee katten, die vaak in haar illustraties voorkomen. Het grootste deel van haar werk begint als inkttekening en wordt op de computer afgemaakt. Allison krijgt inspiratie door de vele foto’s die ze maakt en de kringloopwinkels die ze bezoekt. Vooral retro prints en lettertypes zijn favoriet. We zijn daarom ook heel benieuwd wat voor leuks ze allemaal in gedachten heeft voor de workshop. Tijdens de workshop op 9 oktober zal Allison vertellen hoe het maken van patronen werkt. Je kunt daarna zelf aan de slag met stempels en gekleurde papieren. Daarnaast geven Astrid & Irene een lezing over de kracht van papier. Het begint om 16:15 uur en vindt plaats in de Barnes & Noble-winkel aan de Upper East Side.

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN