De eerste LEGO-bloemenwinkel: hier vind je die (nu nog)

De hardcore LEGO-liefhebbers zaten al langer aan de 18+ bouwsets. Maar sinds de pandemie gingen steeds meer volwassenen aan de LEGO. Voor hen is er goed nieuws: de eerste LEGO-bloemenwinkel.

LEGO was nooit alleen voor kinderen. Er bestaan ook bouwsels voor volwassen en gevorderde priegelaars. Tijdens de lockdowns (her)ontdekten dan ook steeds meer ‘grote’ mensen het fijne van bouwen met de kleine blokjes.

Groene vingers

Het speelgoedmerk lanceerde de ene na de andere bouwset waar menig LEGO-fan van ging watertanden. Zo ook de populaire ‘Botanische collectie’: van mini-cactussen tot orchideeën, bloesemtakken en hele boeketten.

Niet alleen een mindful en offline klusje, dat legoën, ook ideaal als je geen groene vingers hebt of liever een duurzame bos bloemen in huis haalt in plaats van een echt boeket.

De eerste LEGO-bloemenwinkel: The Botanical

Voor wie van groen én LEGO houdt, is er nu in Utrecht ‘The Botanical’: een pop-up bloemenwinkel en LEGO-walhalla in één.

De kleurrijke zaak – inclusief echtebloemengeur – is een samenwerking tussen LEGO en Bol.com. De pop-upstore is vooral bedoeld om cadeauinspiratie (voor jezelf of een ander) op te doen, en niet om direct met tassen vol LEGO de winkel te verlaten. Je kunt de sets er namelijk bekijken en via QR-codes online bestellen. Wel kun je naast rondkijken en wegdromen natuurlijk ook aanschuiven om samen met mede-Lego-liefhebbers een boeket of kamerplant in elkaar te priegelen. Wees er wel op tijd bij, de tijdelijke winkel vind je aan de Lijnmarkt in Utrecht nog maar t/m 17 mei.

Meer lezen

Tekst Ruby Wijdenbosch Beeld Bol.com
Gepubliceerd op 3 mei 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN