HappyMakersBlog (1/5)

Wat leuk dat ik juist in deze lentemaand, vijf keer voor jullie mag bloggen. Ik start deze week met een persoonlijk ‘this-is-me-blog’. Dat is best uniek, want meestal blog ik over anderen. 
Komende weken vertel ik je meer over mijn werk als artdirector, het opstarten van mijn nieuwe HappyMakersBlog en toekomstplannen. Naast blogger ben ik deze maand ook gastpinner voor Flowmagazine. Daar pin ik deze maand over wat ik hier blog en andere HappyMakers.


Paperlover bij geboorte

In 1968 werd ik geboren in het dorp Lopik, daar woonden we tijdens mijn lagere schooltijd. Mijn familie had daar een kleding -en meubelwinkel. Samen met mijn ouders en twee broertjes woonden wij boven die winkel. Met in de buurt veel neefjes en nichtjes, er was altijd wel iemand om mee te spelen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd woonden wij in Bunschoten-Spakenburg. Direct gelegen aan het randmeer, ideaal voor een waterrat als ik. Mijn ouders startten daar een nieuwe dameskledingzaak. Iedere schooldag fietsten we naar Amersfoort. Op het Farel College had ik een heel plezierige schooltijd.

Ik ben duidelijk echt van the 80’s. Een aantal van deze beelden vind je terug op Pinterest.

Wat was ik jong, amper 18 jaar, toen ik naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ging. Maar ook zo doelgericht. Ik studeerde er grafisch en typografisch ontwerpen. Wat hebben we daar gelachen, genoten en veel geleerd. Ik had het voor geen goud willen missen. Fantastisch dat ik die kans heb gekregen van mijn ouders. Wat een rijk bezit om vijf jaar van je studie, te kunnen focussen op ontwerpen.

En die luxe heb ik tot op de dag van vandaag. Ik leer nog iedere dag en geniet ik van mijn werk. Ik kan echt vol overgave zeggen: mijn hobby is mijn werk.


Haarlem: heerlijk dichtbij zee

Na mijn afstuderen leerde ik mijn vriend Dick kennen. We konden beiden blijven werken bij de bureaus waar we stage liepen, hij in Den Haag en ik in Haarlem. We stapten samen de echte werkwereld in, hij als interieurarchitect, ik als grafisch ontwerper.


Afgelopen zomer in het Noord Westen van de Verenigde Staten.  Ik kreeg daar voor mijn verjaardag het boek ‘Whatever you are, be a good one’ van Lisa Congdon.

Na samen twee huizen van de grond af te hebben opgeknapt mochten we twee hele leuke kinderen krijgen: Claire werd geboren in 2004 en Cas in 2007. Ongelooflijk: aankomende zomer is dat alweer 8 en 11 jaar geleden.
V.S. vakantiebeelden van Gooseneck (Utah), National Park Grand Teton (Wyoming) en een van de meest ultieme kampeerplekken: Island in the sky (Canyonlands, Utah)

Op vakantie gaan en genieten van vrijheid is ons thuis met de paplepel ingegoten. Evenals hard werken. Er werd bij ons thuis of hard gewerkt of heel goed vakantie gevierd. Die goede gewoonte heb ik meegenomen. Zo hebben wij afgelopen jaren een ernstige ‘Amerika-vakantie-verslaving’ opgelopen, we zijn er inmiddels al een heel aantal keer geweest. Enorme verwennerij, toch hoeft het voor mij echt niet ver te zijn om de rust te vinden…

Geef mij wind & zeilen, vrijheid & buitenzijn. Je krijgt mij niet gelukkiger!
*Kamperen * Friesland * Kaplaarzen * Zwemmen * Schaatsen (op natuurijs!) * Fietsen * Yoga (vooral in de duinen!) *

Je vindt Monique en HappyMakersBlog ook op Pinterest : @happymakersblog

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN