Letter Writing Month

Wij zijn heus niet van die vroeger-was-alles-beter-types. Juist nu zijn veel dingen zo veel makkelijker vergeleken met vroeger! Maar één ding missen we oprecht, en dat is de brief. Dat geluid van de brievenbus… Dat handschriftje op de voorkant van een envelop. Het openscheuren en daarna openvouwen van de brief. En dan die woorden, speciaal voor jou geschreven. In onze bureaulaatjes liggen ze nog, bijeengehouden met een lintje: liefdesbrieven, post van penvriendinnen of jolige ansichtkaarten uit landen rond de Middellandse Zee. Gelukkig is het weer een beetje terug: het versturen van post.

Des te leuker is het om te zien dat meerdere mensen deze liefde voor brieven schrijven met ons delen. Deze maand is het Letter Writing Month in Amerika en Canada. En overal worden leuke initiatieven gestart, bijvoorbeeld: The Anthropology Of Giving. Om snail mail te vieren zijn zij het Write Love Initiative gestart. Dat is een tour door de stad Vancouver met pop-up brieven-schrijf-tafels. Er worden allemaal spullen verzameld om een brief te schrijven, versieren en versturen. Wij doen zelf ook mee met dit initiatief en hebben we een paar Flows gesponsored om te veilen op Instagram. Meer info vind je op hun Instagram-account.

Journalist Alice van Essen schreef ooit voor Flow een mooi artikel over het verlangen naar de liefdesbrief. Dat artikel kun je hier lezen. (Foto homepage: Marloes Duyker)

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN