Liefde voor porselein

In iedere Flow lichten we een mooi product uit. In Flow 3 zijn het de handgemaakte porseleinen sieraden en accessoires van Marinella Anagnostopoulos. “Mijn liefde voor porselein ontstond toen ik ontdekte dat je echt alles als mal kunt gebruiken.  Zo maak ik graag mallen van voorwerpen uit  mijn jeugd of van mijn kinderen. Het is een mooi ambacht: je werkt als het ware samen met het materiaal. Met veel geduld en rust kom je tot  geweldige resultaten.”

Hoe ga je te werk?
“Het is altijd spannend hoe een voorwerp uit een mal komt. Daarna pas bedenk ik wat ik er verder mee doe. Je kunt heel fijn werken en daaroom ook verwerk ik het meeste van mijn porselein tot sieraden. Hoe dunner, hoe mooier ik het vind.”

Wat brengt porselein jou?
“Ik geniet ervan om naast mijn werk als interieurstylist met mijn handen in de porseleinklei te zitten. Ik werk puur op gevoel, het maakt mijn hoofd lekker leeg. En porselein nodigt uit tot aanraken. Ongeglazuurd is het ruw, geglazuurd heel glad, en daartussenin kun je talloze verschillende structuren maken.”

Het werk van Marinella is te bekijken op Mella.nl en  te bestellen op Annamella.markita.nl.

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN