Sanny van Loon

Een tijdje terug ‘ontdekten’ we illustrator Sanny van Loon (27). Ze maakte de illustraties bij het ontbijtboekje (een extra bij Flow 3-2016) en tekende haar ‘dag in illustraties’ in Flow 6-2016. Op dit moment werkt ze aan de jaarlijkse Flow-kaartjeskalender.

 

 

Kun je ons wat meer vertellen over die gave gouden fiets van ‘je dag in illustraties’?
“Ik spoot hem goud zodat hij niet snel gestolen zou worden. De fietsendieven in Amsterdam laten een opvallend exemplaar liever staan. Nu word ik er vooral heel vrolijk van om in de ochtend op een gezellige fiets te stappen. Binnenkort heb ik een nieuwe nodig, die geef ik ook een leuk kleurtje en een laagje glitter.”

Wat is voor jou het fijnste moment van de dag?
“Wanneer ik de deur van mijn studio achter me dichttrek na een productieve werkdag met leuke klussen. Dan fiets ik met een voldaan gevoel naar huis en spreek ik af met wat vrienden of vang ik op het bankje voor mijn deur de laatste zonnestralen op.”

Je bent op dit moment bezig met de kaartjeskalender voor Flow 8-2016. Kun je al een tipje van de sluier oplichten?
“Het is een opdracht waar ik heel blij van word. Ik teken heel graag planten en bloemen, en laat het thema nou net botanica zijn. Ik verzamelde eerst inspiratiemateriaal, daarna koos ik vier kleuren uit die ik mooi vond en nu ben ik alles, zonder van tevoren te schetsen, direct op papier aan het tekenen en schilderen. Ik kan niet wachten tot de kalender er is en ik hem zelf in elkaar kan zetten.”

Waar ben je nog meer mee bezig?
“Deze zomer heb ik veel klussen voor festivals gedaan, lekker buiten werken. Vanaf nu ben ik weer veel in mijn studio. Zo ben ik bezig met een animatie voor een tv-programma, maak ik illustraties voor een auto- en een koffiemerk en bereid ik een muurschildering voor. En er komen natuurlijk ook weer leuke dingen voor Flow aan.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Die vind ik soms onverwachts. Tijdens een wandeling, voor het slapengaan of als ik aan het dagdromen ben. Daarnaast vind ik het op Pinterest, in oude geïllustreerde boeken, op festivals waar ik werk of tijdens een trip naar een onbekende stad. En ook wel in kringloopwinkels of een museum.”

Sanny studeerde in 2014 af als illustrator en werkt nu als freelance illustrator en handletteraar. Meer werk van haar zien? Ze heeft een eigen website en Instagram.

Fotografie: Iris Bergman Illustraties: Sanny van Loon

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN