Stephanie Wunderlich

Stephanie Wunderlich werkt in Hamburg als illustrator, ze maakt vooral graag knipkunst. In onze rubriek Wat ben je aan het doen uit Flow 7 vertelt ze meer over de techniek die ze gebruikt voor haar papercuts. Een kort fragment uit het interview:

Wat vind je zo leuk aan paper-knippen?
“Ik hou van het speelse en duidelijke van zo’n geknipte vorm. Je hebt een bepaald aantal elementen en kunt die herschikken om tot de juiste compositie te komen. Net als een toneel met verschillende decorstukken die je mag neerzetten hoe jij het wilt. Die flexibiliteit spreekt me aan, dat alles verplaatsbaar is en dat ik kan experimenteren. Ik lijm niks vast totdat ik de juiste balans
heb gevonden.”

Laat je het een beetje aan het toeval over?
“Ja. Met tekenen of schilderen was ik altijd bang dat ik alles zou verpesten als ik een stapje verder zou gaan. Werken met papercuts voelt veel vrijer: je kunt alles altijd weer terugschuiven en de kleuren en vormen veranderen. Ik probeer niet té precies of perfectionistisch te zijn. Je moet kunnen blijven zien dat het handwerk is. Bijvoorbeeld aan de schaduwen en de niet-perfecte vormen die zichtbaar zijn uitgeknipt. Ik vind het mooi als de bewegingen van de schaar nog te zien zijn.”

  • De rest van het interview kun je lezen in Flow 7  (nu verkrijgbaar in de winkel of via onze shop).
  • Meer weten of Stephanie Wunderlich? Bekijk haar website en Instagram.

Interview Nina Siegal Vertaling Bernice Nikijuluw Fotografie Andreas Weiss

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN