Zó ben je in 2024 nog 16 dagen vrij en hoef je maar 7 dagen op te nemen

extra dagen vrij in 2024

Het is vakantietijd. De één vliegt uit om pasta te proeven in Italië en de ander wandelt over de Wadden. De zomervakantie snoept meestal flink wat vrije dagen op, maar er is een manier om later in het jaar lang te genieten en maar weinig dagen op te nemen.

Tekst Adeline Mans  Fotografie Unsplash
Gepubliceerd op 30 juni 2024


Een fijne formule is om tijdens je vakantie alvast een volgend uitstapje te plannen. Laten we het de stip op de horizon noemen, iets om naar uit te kijken. Dat mag natuurlijk een lang weekend wandelen op de Veluwe zijn in de herfst, maar als je het optimale resultaat uit die vrije dagen wil halen bewaar ze dan tot de winter.

De eerste helft van het jaar bestaat altijd uit een lang weekend hier en nog een Koningsdag daar. Toch heeft de tweede helft ook een bijzonder gunstige uitkomst, als je de juiste dagen opneemt tenminste. Nou vooruit, de periode beslaat een klein stukje 2025, maar dat is het waard om een meegenomen vakantiedag voor te sparen.

Extra dagen vrij in 2024

Wil je in 2024 nog optimaal die overgebleven vakantiedagen inzetten? Pak de agenda er maar even bij. De kerstdagen vallen dit jaar op woensdag en donderdag en dan is Nieuwjaarsdag natuurlijk ook een officiële, vrije woensdag. Wie zo slim is om de dagen voor én na de feesten en partijen op te nemen heeft ineens zestien dagen achter elkaar vrij. Dat worden winterse wandelingen en lekker lummelen bij de haard.

Schrijf even mee. Het gaat om 23, 24, 27, 30 en 31 december in 2024 en 2 en 3 januari in 2025. Tel uit je heerlijk lange vakantie om bij te komen van een enerverend jaar. Extra fijn: zo begin je ook weer goed uitgerust aan een nieuw jaar.

Meer lezen

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN