Worstelingen, levenslessen en tips: dé boekentip voor alle introverten

notities van een introvert

We leven in een extraverte wereld – niet altijd gemakkelijk voor introverten onder ons. Flow’s online editor Bente van de Wouw weet er alles van, en schreef er – hoera! – een boek over. 

Bente van de Wouw is introvert. Je kunt haar kennen als auteur van Flow’s best gelezen mental health-artikelen, van haar socials (@tobehonestnl) of van haar herkenbare columns: Dagboek van een introvert. Want ook Bente had lang moeite met deze extraverte, drukke, snelle wereld. Zo erg dat ze in een langdurige burn-out belandde. En ze schreef er het boek Onderweg over, over de pelgrimstocht die ze maakte nadat ze in duizend stukjes was gebroken. Onderweg werd een bestseller en inmiddels snapt ze beter hoe ze haar introverte leven kan leiden. En voor wie daar nieuwsgierig naar is, hebben we goed nieuws: Bente van de Wouws tweede boek Notities van een introvert is sinds vandaag uit!

Notities van een introvert

Voluit leven als introvert, op je eigen stille manier, luidt de ondertitel van Bente’s boek. Want na jaren weet ze (eindelijk) goed waar ze behoefte aan heeft.

Onder het mom van ‘Had iemand me dit maar eerder verteld’ neemt ze je mee in de zoektocht naar haar introverte zelf. Hoe vind je vriendschappen die bij je passen? Wat doe je als je partner extravert is? Hoe zorg je voor je binnenwereld en hoe kun je jezelf zichtbaar maken op de werkvloer zonder te hoeven schreeuwen? De ontdekkingsreis begint met de woorden die Bente al die tijd toegefluisterd had willen krijgen. “Er is niets mis met je. Er. Is. Niets. Mis. Met. Je. Komt het binnen? Mooi, dan kunnen we van start.”

Hier vind je Notities van een introvert, of loop naar de lokale boekwinkel.

Meer lezen

Tekst Ruby Wijdenbosch
Gepubliceerd op 4 juni 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN