Bookfaces maken

We vinden ze zo leuk, die bookfaces! Het idee is: houd een boek voor iemands gezicht en fotografeer dat. Tik maar eens #bookface in op Instagram en je krijgt meer dan 34.000 resultaten. We spraken met Laura Pike-Seeley, die de foto’s linksboven en rechtsonder maakte, en vroegen haar om tips.

Hoe kwam je op het idee om bookfaces te maken?
“Ik werk in een bibliotheek voor design en vond een boek met het gezicht van modeontwerper Jean Paul Gaultier op de omslag. Ik vroeg een vriend om met het boek te poseren, en dat werd mijn eerste bookface. Mensen vonden het geweldig om te zien, dus zocht ik naar meer boeken waarmee ik collega’s en vrienden op de foto kon zetten. Inmiddels heb ik er al bijna vijftig gedaan, waarvan een groot deel onder de hashtag #bookfacebylaura.”

Wat vind je zo leuk aan het maken van bookfaces?
“De manier waarop ze je kunnen verrassen. Het is heel moeilijk om het boek en de persoon zo te fotograferen dat ze in elkaar overvloeien. De ene keer vind ik een boek en zoek ik iemand om ermee te poseren, de andere keer is het andersom. Dat is misschien wel het moeilijkste gedeelte: een goed boek vinden waarmee iemand op de foto kan.”

 

Welke tips heb je voor ons?
* “Je hoeft niet meteen bookfaces te maken, maar je kunt ook beginnen met omslagen waarop armen, benen of handen te zien zijn. Het omslag hoeft ook niet per se een foto te zijn. Een illustratie kan ook, als-ie maar samenvloeit met de persoon.”
* Het is makkelijker om een derde persoon het boek vast te laten houden, zodat jij je alleen bezig hoeft te zijn met het fotograferen.”
* “Probeer verschillende achtergronden. De foto werkt het beste als de omgeving past bij het omslag van het boek.”
* “Leer wat meer over de basis van licht en compositie om de beste foto’s te krijgen. Ook ik ben nog steeds aan het oefenen.”

  •  In Flow 2, verkrijgbaar in onze shop, vind je een artikel over bookfaces, met veel voorbeelden.
  • We schreven eerder al een blog over bookfaces. Je vindt het hier.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN