Beter bang: 4x podcasts over angst die je kunnen helpen

podcast over angst

Omdat het fijn is om handvatten te hebben als je (vaak) last hebt van angst of andere moeilijke emoties. Deze podcasts over angst kunnen helpen. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Good Faces/Unsplash.com
Gepubliceerd op 22 juni 2024

Welke vorm van angst je ook voelt, het wordt door veel mensen beschouwd als een moeilijke emotie. Zo kan het zich uiten in veel piekeren, paniekaanvallen en een rusteloos gevoel. Als je daarmee kampt, is het wel zo fijn om iemand te hebben die je bij de hand neemt. Dat kan natuurlijk in de vorm van een psycholoog, maar ook deze podcast kunnen je helpen om angst niet alleen beter te begrijpen, maar er ook mee om te leren gaan.

4 podcasts over angst

  1. The Anxious Truth van maker Drew Linsalata is al meer dan drie miljoen keer beluisterd. Hij weet zelf goed hoe het voelt om te maken te hebben met angst, depressie en paniek. Inmiddels is hij ervan genezen en deelt hij zijn kennis met anderen om angst beter te leren begrijpen.
  2. Your Anxiety Toolkit van Kimberley Quinlan biedt handvatten gebaseerd op mindfulness, om om te gaan met angst, paniek, depressie en OCD.
  3. The Happiness Lab gaat niet specifiek over angst, maar wel over een nieuw kijk op gelukkig zijn. Want dat we gelukkig worden van meer geld, een hogere functie en meer succes, is volgens Dr. Laurie Santos inmiddels achterhaald.
  4. De angstpodcast van Daan Heerma van Voss en Remy van den Brand bestaat uit vijf delen. Ze praten onder andere met wetenschappers en angstigen om te achterhalen wat angst daadwerkelijk is en hoe je het misschien om kunt buigen tot een positieve kracht.

Meer lezen

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN