Mindful met Irene (26)

Irene is best jaloers op het blog over ontspullen van Astrid. Want zelf is ze meer een spuller dan een ontspuller.

Eigenlijk ben ik dus best jaloers op Astrid met haar dinsdagblogje over ontspullen. Ten eerste omdat het me leuk lijkt om over ontspullen te schrijven, maar nog meer omdat ik dat dus niet kan, dat ontspullen. En Astrid dus wel, ontdekte ik via haar blog!

Altijd als ik probeer te ontspullen verschuif ik spullen in huis. Er gaan dingen naar zolder, dingen in laatjes, dingen in plastic zakken achter schotten. Maar echt weg? Dat lukt dus niet. Ik probeer iets op te steken van Astrids lessen en dingen te denken als ‘is een ander hier blijer mee dan ik’, ‘trek ik dit ooit nog aan’ en ‘ga ik dit ooit nog gebruiken’, maar dat levert dus niets op. En volgens mij zit daar de kern van het verschil tussen spullers en ontspullers. Ontspullers zijn veel beter in zichzelf niet voor de gek houden.

Spullers, zoals ik, denken gewoon heel vaak: er komen ook weer andere tijden. Tijden waarin ik ineens weer van rood gebloemde bloesjes houd, tijden dat ik een roman ga schrijven op een typemachine zoals Hank in de tv-serie Californication, tijden dat ik heel erg dringend die vijf overgebleven plastic groene champagneglazen nodig heb, tijden waarin al die op raadselachtige wijze verdwenen helften van paren sokken weer opduiken zodat ze met hun andere helft herenigd kunnen worden.

Toen ik afgelopen week weer gefrusteerd mijn stapels rotzooi liep te verplaatsen, bedacht ik me dat ik het nooit ga leren dat ontspullen. Maar ik kan er wel een blogje over schrijven. En er ook een mindful blogje van maken. Want als ik nou komende week elke dag 25 losse dingetjes op een logischer plek leg? Mindful ontspullen word het dan niet. Mindful verplaatsen wel. Dat levert dan wel geen leger huis op, maar wel een leger hoofd! Volgende week horen jullie hoe het ging…

Irene is samen met Astrid creative director van Flow. Elke vrijdag schrijft ze over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in haar daily life. Ze woont in Haarlem met haar kinderen (co-ouderschap) van 10 en 13.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN