Mindful met Irene (14)

Irene leest graag uitspraken en adviezen van andere co-ouders. Ze deelt er een paar die ze herkenbaar vindt. Elke vrijdag schrijft Irene over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in haar daily life.

Amerikanen zijn gek op lijstjes en advies geven, en ik ook, en dat komt allemaal heerlijk samen op de Facebookgroep HuffPost Divorce. De hele maand zie ik daar al de heerlijkste posts voorbij komen over problemen die je eigenlijk niet wilt erkennen dat je ze hebt als gescheiden ouder, maar wel herkent. En de sjeu waarmee de Amerikanen ze overladen, da’s smullen. Eerst schrijven ze iets waarvan je denkt ‘ ja dat heb ik ook’ (herkenning!) en daarna komt er een mening waar je het dan stiekem helemaal mee eens bent en waarbij je juichend op wilt springen en roepen ‘yeah, you’re so right bro, thanks, you really helped me!’ (instemming!)

Zo was er onlangs de lijst: 10 quotes Every Exhausted Single Parent Needs to Read. Nu is er op binnen de gescheiden-mensen-club een discussie gaande of je je single parent mag noemen als je co-oudert, maar die discussie sla ik nu even over, het gaat om de tips. Zo kwam ene Jon Vaughn eerst met de stelling ‘The life balance of being a single parent teeter-totters between my children’s happiness and my own’ (herkenning) en vervolgens met de mening: ‘I have heard parents say ‘As long as my children are happy then I am happy. That, my friends is false. In order for my children to be happy, I must be happy first’ (instemming).

En journalist Shawna Wingert schreef een post om alle single mama een hart onder de riem te steken met als titel To the Single Mom at Christmas die zoooo herkenbaar is. Ze schreef dat je als je kids weg zijn met kerst je met je ziel onder de arm loopt, en de dag dat ze er wel zijn gek wordt van alles wat je in je eentje moet zien te regelen. ‘Being a single mom can be crushing, especially this time of year’, schrijft ze (herkenning). En dan zegt ze het zoals alleen Amerikanen het kunnen, dus ik laat het haar zeggen, maar stiekem wil ik het ook graag kwijt op deze dag: ‘’So as we get closer to Christmas, I want to gently, lovingly say: you are not alone. You are a mother. You are so very special and important and powerful. I am celebrating you this Christmas.’ Halleluja! Instemming!

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN