Goed (Francine Oomen-)nieuws: ‘Hoe overleef ik zonder journal?’

hoe overleef ik zonder journal

Van een boek voor haar volwassen geworden lezers tot ideeën voor een film of serie: Francine Oomen blijft maar met goed nieuws strooien. Hier nog een leuk nieuwtje.

“Francine, we hebben je nodig!” luidden diverse comments onder de TikTok-video die later het begin van een compleet nieuw Hoe overleef ik-hoofdstuk bleek te zijn. Letterlijk en figuurlijk, want de video bereikte Oomen. Fastforward: ze schreef het langverwachte boek voor struggelende jongeren, staat in het theater met De grote survival show en onlangs werd bekend dat er verfilmingsplannen zijn. En het wordt alleen maar beter…

Hoe overleef ik zonder journal?

Na Oomens publicatie van Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? en de verkoop van meer dan honderdduizend boeken binnen een maand was één ding duidelijk: we still love Francine Oomen. En aan haar hulp hebben we zeker behoefte als jongvolwassen struggelaars.

Daarom lanceert ze nu weer iets nieuws om de volwassen geworden lezers van haar Hoe overleef ik-reeks voor pubers te hulp te schieten. Geen nieuw boek, nieuwe show of film maar een journal. Want hoe overleef je alles wat je (nog) niemand vertelt? Bijvoorbeeld door het op te schrijven.

Je bovenkamer leeg schrijven

De voordelen van schrijven worden steeds duidelijker. Het kan zorgen voor een leeg hoofd, helpen bij het verwerken van prikkels of begrijpen van emoties. Dat kan natuurlijk in een dagboek of op een kladje, en vanaf nu ook in het Hoe overleef ik zonder journal?

Het notebook zit (gelukkig) vol survivaltips en ook opdrachten en vragen voor een gezonde dosis zelfkennis, -onderzoek en -reflectie. Inclusief fijne illustraties en stickervellen. Je vindt het hier.

Meer lezen

Tekst Ruby Wijdenbosch  Fotografie Howaboutabook/Singel Uitgeverijen
Gepubliceerd op 6 april 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN