3 huttentochten in Europa om in de zomer van 2024 te proberen

huttentochten Europa

Tijdens een huttentocht wandel je meerdere dagen in de bergen en slaap je onderweg in, de naam zegt het al, verschillende hutten. Heb je het nog nooit gedaan maar denk je wel dat je het kunt? Probeer een van deze drie huttentochten in Europa dan. 

Rustig inkomen in de Alpen

Voor als je nog een beginner bent of niet lang van huis weg kunt. Deze vierdaagse huttentocht in de Schladminger Tauern is in totaal maar 24 kilometer, en daar heb je dus vier dagen de tijd voor. Om die reden is de route, die Obertaler Berggenuss heet, ook geschikt voor een familie met kinderen. Je komt niet alleen veel meren tegen, maar ook beekjes en schitterende vergezichten. Je route begint in Hopfriesen en eindigt in Eschachalm.

Rondje Mont Blanc

Een van de bekendere huttentochten is de Tour du Mont Blanc. Tijdens deze wandeling loop je rond de bekendste berg van Europa. Vanuit Chamonix in Frankrijk wandel je via Italië en Zwitserland in tien dagen en 170 kilometer een mooie ronde, waarna je uiteindelijk weer aankomt bij het beginpunt. De route is uitdagend en de dagen kunnen lang zijn, maar daar krijg je wel een schitterend landschap voor terug.

Schoonheid op de Stubaier Höhenweg

Een parel, deze wandelroute in de Oostenrijkse Alpen. Dat heeft niet alleen met de uitzichten te maken, maar ook met de vele mogelijkheden. Zo kun je de tocht in zeven dagen lopen, maar ook een stukje ervan in drie of vier dagen. Ook de etappes kun je zelf samenstellen, omdat er meerdere wegen naar het figuurlijke Rome leiden.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Salmen Bejaoui/Unsplash.com
Gepubliceerd op 26 april 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN