B&B Olthuys

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Bij Bed & Breakfast Olthuys in Vorden (Gelderland) is alles lekker ruim. Op het boerenerf, maar ook aan de binnenkant. 

Wat is er zo fijn aan logeren hier?
Bij Olthuys ervaar je echt de ‘ruimte’. Niet alleen op het oude boerenerf, maar juist ook binnen. De oude koeienstal is nu een fijne gemeenschappelijke ruimte. Ontbijten en lekker ontspannen doe je op de bank in een mooie open ruimte met riante keuken. De twee gastenkamers voelen ook heel open door het ontbreken van plafonds. De kamers reiken helemaal tot de nok, met de hanenbalken in het zicht.


Wat krijgen we bij het ontbijt?
Croissants, heerlijke verse broodjes, diverse soort brood en versgeperste jus. Altijd zelfgemaakte jammetjes uit eigen moestuin. Zoals: bramen, frambozen, rabarber, rode bessen, aardbeien, kersen, pruimen of vlierbessen. In het najaar zijn er gekarameliseerde pruimen uit de oven. Heerlijk met een klodder geklopte slagroom.

Onze tip
Fiets de Achtkastelen route, de oudste fietsroute van Nederland. Of bezoek de dichtbijgelegen Hanzesteden Zutphen en Deventer. Maar een solex, lelijke eend, een step, tuk tuk of kano huren kan ook. En aankomende zomer wordt er een nieuw museum geopend: MORE, een museum voor modern realisme.

Lekker eten
Zonder twijfel brasserie Keuken van Hackfort in het koetshuis van kasteel Hackfort, net iets buiten Vorden. Dit is het restaurant van dé bio kok van Nederland: Eric van Veluwen. Heerlijke pure gerechten waarbij bijna alle groenten direct uit eigen moestuin komen. Deze historische moestuin van Natuurmonumenten, is heel speciaal.

Leuk om te weten
Eigenaar Gijs is een fantastische kok en op verzoek organiseert hij een Table d’Hotes. Heerlijke gerechten met ingrediënten uit zijn eigen moes- en kruidentuin.

Kamer voor 2 personen vanaf € 140,- inclusief ontbijt.

Olthuys.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN