Gare du Nord op Ibiza

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer ertussenuit. In het noorden van Ibiza ligt Gare du Nord, een B&B met lichte kamers, een gezellige binnentuin en een goed restaurant.

Wat is er zo fijn hier?
Hoewel Ibiza een populaire vakantiebestemming is, vind je in het noorden van het eiland nog een paar rustige dorpen en fijne plekken. Een van die plekken is B&B Gare du Nord. Slechts 9 kamers, van standaard tot luxe en ruime familiekamers. De inrichting is licht, zonnig en basic. Enkele kamers hebben een klein balkon, andere een dakterras. Alles wat je nodig hebt is er, zonder verdere opsmuk en dat is nu juist zo prettig op het eiland dat 24 uur per dag bruist. Op zondag verandert deze oase van rust in een toeristische trekpleister, wanneer de hippiemarkt in het dorp neerstrijkt.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Het ontbijt wordt geserveerd in de binnentuin aan een lange tafel. Croissants en vers brood, fruitsalade, elke dag een andere smoothie, jam, kaas en vleeswaren, yoghurt, een eitje of een andere verrassing.

Onze tip
Een huurauto is onmisbaar op het eiland als je  de baaien wilt bezoeken. Ten noorden van Gare du Nord ligt een van onze favoriete stranden van het eiland: Cala d’en Serra. Het laatste stukje naar het strand moet je lopen, maar dat is geen straf. Beneden glinstert het helderblauwe water uitnodigend. Een paar ligbedden, parasols en een eenvoudig strandtentje, meer heb je niet nodig.

Lekker eten
Gare du Nord heeft sinds het voorjaar een eigen bistro, waar de chef-kok lekkere gerechten kookt. Zalmtartaar op een bedje van sushi rijst, een vegetarische curry of citrus risotto, bijvoorbeeld. In de binnentuin worden ’s avonds onder de bomen de tafels gedekt.

Vanaf € 75,- per nacht inclusief ontbijt in het laagseizoen

Garedunordibiza.com

Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl spot wekelijks voor ons de fijnste adressen in binnen- en buitenland.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN