Tussen de weidevogels in Friesland

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Op deze natuurcamping in Friesland hoef je helemaal niets. Je kunt hier gewoon lekker luisteren naar het gefluit van de weidevogels en de wind om je oren voelen.

Wat is er zo fijn hier?
Voetjes in het gras, de wind om je oren, het gefluit van de weidevogels en lekker veel ruimte. Op deze natuurcamping vind je ruime plekken midden in de natuur en om je heen wild gras, weidebloemen en kano’s om te peddelen. Kinderen vissen met schepnetjes in de sloot, bakken taartjes in de zandbak en springen op de trampoline. ’s Avonds zit je er heerlijk op de overdekte vuurplaats op de grote kussens.

Wat is de Trek-In precies?
Op de camping staat ook de Trek-in, een heerlijk houten vierpersoons huisje met een bijzonder ontwerp. Het is er licht, ruim en bestaat uit hergebruikt materiaal. Je slaapt in een knusse bedstee met twee tweepersoonsbedden boven elkaar en er is een keuken, een badkamer en verwarming. Door de grote ramen komt de natuur bij je binnen.

Onze tip
Ga lekker in de haven een vers visje eten en kijken naar de bedrijvigheid van de vissers die terugkomen met hun vangst.

Lekker eten
Bij de sluizen naar het Lauwersmeer zit galerie, kunstcafé en eetcafé ‘de Dream’ (Dedream.nl). Het terras ligt prachtig aan de kade van de oude zeehaven Dokkumer Nieuwe Zijlen. Je kunt er fijn zitten, eten en drinken. Ze organiseren ook thema-dineetjes en proeverijen.

Leuk om te weten
Eigenaars Minke en Robert hebben iets met dromen. Ze geloven dat de wereld een beetje mooier wordt als meer mensen de kans krijgen om hun droom waar te maken. Daarom bieden ze elke zomer tien mensen een gratis droomplek op de camping: een tent, elektra, draadloos internet en ruimte om zo in alle rust aan hun droom te kunnen werken.

De Trek-In kan je huren vanaf € 65 per nacht. Als je langer blijft, betaal je minder.

Voor de gewone campingprijzen kijk je op de website.

Camping It Dreamlan in Kolummerpomp (Friesland)

Itdreamlan.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN