De wandelgids: waar kun je wandelen in Gelderland?

waar wandelen in Gelderland

Wie zegt dat je een vliegtuig moet pakken voor een goede wandeltocht? Ook in Nederland kom je aan je avontuurlijke trekken. Waar kun je goed wandelen in Gelderland? Deze routes en plekken wil je niet missen.

Dagwandeling De Hoofdige Boer – Zutphen

Deze route van maar liefst 21 km is onderdeel van het Hanzestedenpad en loopt in een mooie ronde. Je start in de oude Hanzestad Zutphen en loopt door afwisselend landschap naar het kleine dorp Almen. Je wandelt onder andere langs water, door bossen en langs landgoederen.

Waterliniepad etappe 18 – Gorinchem en Woudrichem

Nog een lange ronde van iets meer dan 21 km. Het is net geen rondwandeling, maar het begin-en eindpunt liggen dicht bij elkaar. Je komt onder andere langs de oude steden Gorinchem en Woudrichem en onderweg is er genoeg te zien.

De Hoge Veluwe – vlakbij Hoenderloo

De Veluwe kan natuurlijk niet missen in dit rijtje. Een van de mooiere wandelingen is die van de ANWB. Dit is een ronde van ongeveer twaalf kilometer die start en eindigt in Hoenderloo. Je loopt onder andere over heidevelden, door het bos en door een heuvelachtig landschap.

N70-wandeling – Nijmegen

Online editor Bente vind het niet alleen de mooiste tocht van Gelderland, maar van heel Nederland. Door de tig heuvels die je beklimt, voelt het bijna alsof je in het buitenland bent, schrijft ze in haar verslag. Deze rondwandeling van veertien kilometer begint en eindigt in Beek-Ubbergen.

Meer wandelen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Jonne Laagland Winder/Unsplash.com
Gepubliceerd op 13 juni 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN