Wandelgids: waar kun je wandelen in Limburg?

waar wandelen in limburg

Wie zegt dat je een vliegtuig moet pakken voor een goede wandeltocht? Ook in Nederland kom je aan je avontuurlijke trekken. Waar kun je goed wandelen in Limburg? Dit zijn fijne plekken en routes. 

Brunssummerheide: Zandgroeve

Ga wandelen in een natuurgebied waar de stilte nog hoorbaar is. In een rondwandeling van 12,9 kilometer kom je niet alleen langs de zilverzandgroeve (hier werden vroeger steenkolen gewonnen) maar ook langs voormalige verdedigingslinie De Landgraaf en meerdere grafheuvels uit de brons- en ijzertijd. Het enige wat je hoeft te doen, is de groene markeringen volgen.

Bergwandeling Vaalserberg

Jawel, je leest het goed. Een bergwandeling in Nederland. Tikkeltje overdreven misschien, maar toch stijg je gemiddeld zo’n 6,1 procent tijdens deze wandelroute. En dat is geen makkie. Je loopt in 12 kilometer via het centrum van Vaals naar het drielandenpunt en de Vaalserberg.

Rondwandeling vlakbij Maastricht

Nog meer klimmen tijdens deze wandelroute van 12 kilometer. En dat ploeteren doe je niet voor niets, want eenmaal aan de top heb je mooi uitzicht. Onderweg passeer je drie wijngaarden en een chateau.

Kasteelwandeling Genhoes bij Valkenburg

Omdat een korte wandeling net zo fraai kan zijn. Tijdens deze tocht van 4,8 kilometer loop je langs de snelstromende rivier de Geul. Je ziet onderweg allerlei kastelen en landerijen en loopt veel door open landschap. De route wordt aangegeven met gele pijlen, dus verdwalen zul je niet.

Nog meer wandelingen

In Limburg zijn nog meer schitterende wandelingen, zoals deze. Je kunt er ook voor kiezen om een mini-camino te lopen. Toch liever een andere provincie? We schreven ook wandelgidsen voor onder andere Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Rudolf-Peter Bakker/Unsplash.com
Gepubliceerd op 22 maart 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN