Goedkope en gratis lenteactiviteiten: things to do in je weekend

lente activiteiten 2024

Ook altijd van die lange lijsten met things to do voor je werk? Tijd voor een pret-lijstje, met dingen waar wél zin in hebt, voor als je vrij bent. We doen even een voorzet:

5x lenteactiviteiten in 2024

1. Art on paper  

Je kunt er werk bewonderen dat met potlood, houtskool of pen en inkt is gemaakt. En er hangen ook aquarellen, gouaches, collages: de kunstbeurs Art on Paper laat allerlei vormen zien van kunst op papier. Mocht je op slag verliefd op iets zijn kun je het natuurlijk ook aanschaffen, er hangt veel kleiner, betaalbaar werk. Ook mooi: de Green Paper expositie, waarbij de makers reflecteren op duurzaamheid.

Amsterdam, Gashouder | Transformatorhuis, 9-12 mei 

2. Japanmarkt  

Sinds de Keizer van Japan ruim 20 jaar geleden het SieboldHuis in Leiden bezocht met toen nog koningin Beatrix, vindt er jaarlijks de Japanmarkt plaats. Met toepasselijke muziek en dans en overal kramen vol Japanse prenten, bonsaiboompjes, ikebana (bloemstukken) en kimono’s. Ook de hemel voor Manga-, anime- en Cosplay-liefhebbers.

Leiden, Pinksterzondag, 19 mei  

3. De Loods Planten, Vintage & Vinyl markt  

Eigenlijk is het een plantverhuurbedrijf die hun planten een tweede leven geven, door ze voor een betaalbare prijs aan te bieden. Bijkomend voordeel is de selectie vintage spullen en vinyl. Met muziek, koffie en lekkere dingen kun je het er wel even volhouden. Verhinderd? De markt is er volgende maand weer.

Overschiestraat 188a Amsterdam, 1&2 juni  

4. Poetry international 

Internationaal festival in Theater Zuidplein in Rotterdam, met poëzie en spoken word uit de hele wereld. Wie geïnspireerd raakt kan het ijzer smeden als het heet is: er zijn ook allerlei workshops te volgens, zoals poëzie schrijven voor volwassenen, performance poetry of gedichten illustreren.  

Theater Zuidplein Rotterdam, opening donderdagavond 6 juni, vervolg 7-9 juni  

5. Aardbeien drive in 

Een echte datum hangt er niet aan, maar er is een grappig fenomeen gaande: de aardbeien drive in. Vanuit je auto bestel je verse chocolade aardbeien, aardbeiensoezen en/of aardbeien milkshakes.  Weer eens wat anders dan de Mc Drive. Ze zijn nogal gewild lately dus zoek een rustig moment en check of reserveren een goed idee is.

Aardbeien drive in, bijvoorbeeld in Uden, Lommel of Geldermalsen

Meer lezen

Tekst Maaike Beekers  Fotografie Annie Spratt/Unsplash
Gepubliceerd op 10 mei 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN