Op rolletjes met deze skeelerroutes in Nederland

skeelerroutes

Voor als je je dagelijkse wandeling zat bent en wat meer vaart in het leven wilt. Wist je dat er skeelerroutes bestaan? Dit zijn de fijnste. 

Kinderkopjes en kleine stenen zijn de vijand van fervente skeelers. Glijden over asfalt gaat nou eenmaal soepeler, en dan is het helemaal een pluspunt als er op die fijne weg ook nog van alles te zien is. Probeer deze skeelerroutes eens.

Skeelerroutes in Nederland

12 kilometer skeeleren in Amersfoort

Deze route start bij de Koppelpoort in het centrum en brengt je langs verschillende plekken in de natuur. Liever de route langer maken? Ook dat kan. En het voordeel van gedeeltelijk skeeleren door de stad? De koffietentjes voor een kleine pauze.

20 of 25 kilometer in Utrecht

De natuur in met deze route langs onder andere de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen. Je skeelert ook door weilanden en langs rivier de Vecht. Er zijn genoeg fijne plekken om even een pauze te nemen.

40 kilometer in Gelderland

Een flinke route tussen Arnhem en Nijmegen in. Je bent vooral in de natuur en af en toe aan de rand van een stad of dorp. Let wel, deze route is gemaakt in 2009. Het kan dus zijn dat het wegdek hier en daar veranderd is.

Uitdaging: De ronde van Zeeland

Mocht je zin hebben in een challenge, dan is deze route misschien wat voor jou. Hij bedraagt namelijk zo’n 200 kilometer en als je hem skeelert, heb je zowat heel Zeeland gezien. Leuk om tijdens de zomerperiode met een overnachting of twee te doen.

Nog meer routes? Op de website Wikiloc vind je per provincie meerdere routes die je kunt skeeleren.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Mika Matin/Unsplash.com
Gepubliceerd op 14 april 2024

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN